Το Billboard ανακοινώνει τους Top καλλιτέχνες, τραγούδια και albums του 2014

billboard_logo

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Billboard ανακοίνωσε την λίστα με τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες για το 2014, καθώς και τις λίστες για τα πιο εμπορικά albums και singles της χρονιάς. Μεγάλοι νικητές της χρονιάς αναδείχθηκαν οι One Direction, η Katy Perry, ο Pharrell Williams, η Beyonce και το soundtrack της ταινίας “Frozen“.

Πιο αναλυτικά, στη λίστα των Top Artists για το 2014 βρίσκουμε όσους καλλιτέχνες μας έκαναν να ακούσουμε περισσότερο τα τραγούδια τους, να αγοράσουμε τους δίσκους τους, να τους τιμήσουμε με τις προβολές μας στο YouTube και να τους δούμε live. Έτσι λοιπόν στη κορυφή της λίστας για το 2014 συναντάμε τους… One Direction. Το boy band από την Βρετανία έγινε η ένατη μπάντα που έφτασε στην κορυφή και το πέμπτο act που δεν έχει Αμερικανικές ρίζες, αλλά παρόλα αυτά έφτασε στο #1. Η πρώτη θέση έγινε δική τους λόγω της τεράστιας επιτυχίας της περιοδείας τους, των μεγάλων πωλήσεων του album “Midnight Memories” και της υπεροχής τους στα social media.

Πίσω από τους 1D έρχεται η Katy Perry και η Beyonce που κυριολεκτικά βομβάρδισαν το 2014 με επιτυχίες και τεράστιες πωλήσεις. Taylor Swift, Justin Timberlake, Iggy Azalea, Ariana Grande, Miley Cyrus, Pharrell και Eminem συμπληρώνουν τις υπόλοιπες θέσεις τις δεκάδας.

Στη λίστα των Top New Artists την πρώτη θέση κατέχει δικαιωματικά η Iggy Azalea την οποία είδαμε πολλάκις στο Top 10 του Billboard. Με επιτυχίες όπως το “Fancy“, “Problem“, “Black Widow” και “Booty“, αλλά και το επιτυχημένο “The New Classic” η Azalea κυριαρχεί και ρίχνει στο #2 τον Sam Smith όπου ακούσαμε και πολλές φορές φέτος λόγω των επιτυχιών του και κυρίως του “Stay With Me“. 5 Seconds of Summer, Meghan Trainor και Bastille συμπληρώνουν το Top 5.

Top τραγούδι της χρονιάς αναδείχθηκε το “Happy” του Pharrell Williams με το “Dark Horse” της Katy Perry, το “All Of Me” του John Legend και το “Fancy” της Iggy Azalea να ακολουθούν. Το “All Of Me” ανακηρύχθηκε η μεγαλύτερη ραδιοφωνική επιτυχία του 2014, ενώ η Katy Perry η αγαπημένη καλλιτέχνης των ραδιοφώνων. Το “Dark Horse” κυριάρχησε στις λίστες με τα πιο streamed τραγούδια του 2014 και ήταν το #1 τραγούδι της χρονιάς στο YouTube με περισσότερες από 700.000.000 προβολές. Τέλος το “Dark Horse” πήρε και τον τίτλο τουαγαπημένου Pop τραγουδιού για το 2014. Το “Happy” του Pharrell είναι και επίσημα το πιο αγορασμένο τραγούδι της χρονιάς.

Στα albums τώρα το “Frozen” είναι και επίσημα πρώτο με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια. “BEYONCE” και “1989” των Beyonce και Taylor Swift αντίστοιχα, ακολουθούν στις θέσεις #2 και #3. Την λίστα των καλλιτεχνών στα Social Media πρώτος βρέθηκε ο Justin Bieber, ενώ Top Rock καλλιτέχνης στέφθηκε η LordeΚορυφαίος R&B/Hip Hop καλλιτέχνης της χρονιάς είναι η Beyonce και Top Rap τραγούδι για το 2014 είναι το “Fancy” της Iggy Azalea.

Δείτε εδώ τη λίστα με τα 10 πιο επιτυχημένα τραγούδια του Billboard Hot 100:

1. Happy – Pharrell Williams

2. Dark Horse – Katy Perry feat. Juicy J

3. All Of Me – John Legend

4. Fancy – Iggy Azalea feat. Charli XCX

5. Counting Stars – OneRepublic

6. Talk Dirty – Jason DeRulo

7. Rude – MAGIC!

8. All About That Bass – Meghan Trainor

9. Problem – Ariana Grande feat. Iggy Azalea

10. Stay With Me – Sam Smith

 

Δείτε εδώ το Top 10 των Καλλιτεχνών:

1 ONE DIRECTION
2 KATY PERRY
3 BEYONCE
4 TAYLOR SWIFT
5 JUSTIN TIMBERLAKE
6 IGGY AZALEA
7 ARIANA GRANDE
8 MILEY CYRUS
9 PHARRELL WILLIAMS
10 EMINEM